merhaba
işveren işçiye duğun hediyesi olarak fatura belgeli toplam 1.100 TL. tutarında altın hediye etmiştir. Bu hediyeyi giderleştirmek için uygulanan stopaj ve damga vergisi oranları nedir ve ne şekilde muhasebeleştirilir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bilgi için teşekkür ederim sn Life is Life.. Muhasebeleştirirken sadece kayıt şekli bu şekilde midir peki ? diğer soru ben bu vergi ödemesini ucret bordrosunda mı göstercem, ya da ne şekilde olacak ?
Evet tabiki işveren tarafından hizmet erbabına yapılacak bu tür ayni ödemeler 193 sayılı gelir vergisi kanununa göre ücret kapsamında degerlendirilir ve bordrolara yansıtılır ssk priminde muaftır...
Hayır verilmeyen bir ücret için 335 hesap veya 381 hesapları kullanamazsınız kaldıki bankadan ödeme zorunluluğunuzun oldugu bir durum söz konusu ise bunu yapmanız çok yanlış olur
Yukarıda verdigim muhasebe kaydının ilk bölümü faturanın muhasebe kaydı son bölüm ise ücret bordrosunda yansıması ve kesintiler sonrası yapılması gereken muhasebe kaydıdır.
Görülecegi üzere ilk etapta 157 hesabın borcuna yazılmışolan tutar bordroda işçinin ücretine yansıtıldıktan sonra muhasebe kayıtlarına alınırken yine aynı 157 hesap alacaklandırılarak hesap kapatılmıştır...
İşleyebilirsinizde farzımisal ben bir vergi denetmeniyim ve soruyorum bu önce giderleştirip ardından KKEG gider yapmış oldugunuz altını almaktaki maksadınız nedir ve şirketin parasını kullanarak aldıgınız bu altını ne yaptınız_?
Kanunları eger kendi istedigimiz gibi kullanabilseydik evet meslek daha kolay ve ortalıkta daha karışık olabilirdi.
Bu prosedürler yapılması gerekenlerdir ve dogrusudur ben olması gerekeni anlattım size tabiki seçim ve son karar herzaman sizlere aittir...
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Full Indir işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Full Dinle işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Full Izle işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Download işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Yükle
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Free Download işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? ne demek işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? nasil oluyor
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? ücretsiz indir
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? fragmani
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Film işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Müzik
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? mp3 işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Videolari
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Resimleri işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Dizileri
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Sorun işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? hatasi işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Cözüm nedir
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? ne demek
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? nasil işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Programm işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Kurulum işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Yardim
işveren tarafından işçiye verilen duğun hediyesi muhasebe kaydı ? Kim