Hızlı Giriş

Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BAĞIMLI BAĞIMSIZ BAĞIMSIZ BAĞIMLI ???
Yazar Mesaj
Registered
Karma Puanı: 0
Diğer Eklentiler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Add blinklist
Add Mongolia Add Netscape Reddit! Stumble
Sad BAĞIMLI BAĞIMSIZ BAĞIMSIZ BAĞIMLI ???
GÜNAYDIN

Aslına bakarsanız gün aydın mı değil mi bilemiyorum.önce bir üzüntümü paylaşayım sonra soruma geçeyim.dün sivas karayolunda bir meslektaşımızı eşini ve küçük oğlunu trafik canavarına kurban verdik. büyük oğlu yaralı.Dilerim Allah'tan mekanları cennet olur.yaralı kardeşime de şifa ve sabır diliyorum.Evet arkadaşlar hayat gerçekten çok kısa.hepimiz için hayırlı olanı dileyerek soruma geçmek istiyorum.

çalıştığım şirkette bi meslektaşım var.şirketin bir odasını kiralamış ve mükellefiyet açtırmış, mevcut şirketle birlikte yine aynı kişilere ait olan 22 adet firmaya da makbuz karşılığı hizmet veriyor.yani bütün mükellefleri grubu oluşturan şirketler.buraya kadar herşey normal.ama gel gelelim ki meslektaşım bu şirketlerin birinde ssk lı yapmış kendini.bu doğru mu?ben yanlış mı biliyorum acaba?benim bildiğim bu disiplinlik bir iş.cevaplarınızı bekliyorum.bağım lı mı bağımsız mı ?bağımsız mı bağım lı mı ne iş anlamadım.kendisine yanlış anlar diye birşey soramadım.

iyi çalışmalar dilerim...
06-25-2008 09:41 AM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Registered
Diğer Eklentiler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Add blinklist
RE: BAĞIMLI BAĞIMSIZ BAĞIMSIZ BAĞIMLI ???
ANKARA VALİLİĞİ
İl Defterdarlığı Usul Gelir Müdürlüğü
: B.07.4.DEF.0.06.4/ <oTongue></oTongue>
Konu : Bağımlı çalışan serbest muhasebecinin birden fazla gerçek tüzel kişilerin beyannamelerini imzalaması mümkün bulunmadığı hakkında
İlgi : tarihli ve sayılı dilekçeniz.
İlgide kayıtlı dilekçenizde;-Ankara S.M.M.M. Odasının …….nolu üyesi olduğunuzu,…………..Vergi Dairesi Müdürlüğünün mükelleflerinden ücretli olarak muhasebe bölümünde çalıştığınızı, adı geçen şirketin defter ve belgelerini tutarak, beyannamelerini imzaladığınızı,
Çalışmış olduğunuz işletmenin ortakları aynı olan bir grup şirketi daha bulunduğunu, diğer firmanın da imzalanması gereken yasal beyannamelerini (Kurumlar Vergisi, Muhtasar- Katma Değer Vergisi- SSK. Bildirgeleri vb.)imzalayıp, imzalayamayacağınız hakkında görüş talep edilmiştir.
Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa 4008 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle eklenen mükerrer 227 nci madde ile Maliye Bakanlığı, vergi beyannamelerinin 3568 sayılı Kanuna göre yetki almış serbest muhasebeci , serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler tarafından da imzalanması mecburiyetini getirmeye, bu mecburiyeti beyanname çeşitleri, mükellef grupları ve faaliyet konuları itibariyle ayrı ayrı uygulatmaya ve buna ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkili kılınmış ve bu yetkiye dayanılarak çıkarılan, 4 Sıra No.lu Vergi Beyannamelerinin Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerce İmzalanması Hakkında Genel Tebliğde gerekli açıklamalar yapılmıştır.
Söz konusu Genel Tebliğin IV üncü bölümünde, mükelleflerin beyannamelerinin, kendilerine 3568 sayılı Kanunun 2/A-a maddesinde belirtilen hizmetleri bir bütün olarak fiilen veren meslek mensupları tarafından imzalanabileceği belirtilmiştir.
3568 sayılı Kanunun 45 inci maddesinde, serbest muhasebecilerin, serbest muhasebeci mali müşavirlerin bu unvanlarla, yeminli mali müşavirlerin ise bu unvan ve tasdik yetkisiyle; 2 nci maddede yazılı işlerin yürütülmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişilere tabi ve onların işyerlerine bağlı olarak hizmet akdi ile çalışamayacakları hükme bağlanmıştır.
Öte yandan, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünün 16.02.1998 tarih ve 5090 sayılı genel yazısının 5 inci maddesinde, 3568 sayılı Kanuna göre serbest muhasebecilik veya serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatı alan ancak bağımlı olarak çalışanların, bağımlı çalıştıkları ve muhasebesinin sevk ve idaresinden sorumlu oldukları mükelleflerin beyannamelerini imzalayabilecekleri belirtilmiştir.
Bu hükümlere göre, bağımlı statüde çalışan serbest muhasebeci mali müşavirlerin ancak bir gerçek ya da tüzel kişiye ait beyannameleri imzalamaları mümkün bulunmaktadır. Bu nedenle, birden fazla gerçek ya da tüzel kişiye ait beyannamelerin bağımlı statüde çalışan aynı meslek mensubu tarafından imzalanması mümkün değildir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
SANIRIM Bİ CEVAP BULDUM AMA TAM OLARAK BENİM İSTEDİĞİM CEVAP DEĞİL.VERGİ MÜKELLEFİYETİ VAR SONUÇTA.YOK MU FİKRİ OLAN
(En son düzenleme: 06-25-2008 03:38 PM SİNANN.)
06-25-2008 01:01 PM
İmtiyaz Sahibi
Karma Puanı: 19
Diğer Eklentiler
Hemde çok yanlış yapmış.
Derhal ssk lı lığını bitirsin.bağkur lu olsun.
Disiplin sonunda da belgesi elinden alınabilir.
bir şirkette bağımlı oluğ diğer şirketlerin işini yapamaz.ama serbest mükellefiyet yaparsa olabilir.

[FONT=Palatino Linotype][/FONT][COLOR=#f79646]Hüseyin ÜST
S.M.M.M. İSTANBUL
[/COLOR]
(En son düzenleme: 06-25-2008 01:12 PM hust59®.)
06-25-2008 01:05 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Registered
Diğer Eklentiler
HÜSEYİN BEY BEN DE AYNI FİKİRDEYİM.AMA KAFAMI KARIŞTIRAN MAKBUZ KESİYOR OLMASI VE DOLAYISIYLA VERGİ MÜKELLEFİ OLMASI.NASIL ANLAŞILIR PEKİ BU? DURUP DURURKEN BİRİ ÇIKAR DA YAPTIĞININ CEZASI VAR YANLIŞ YAPIYORSUN DER Mİ?NE GARİP DEĞİL Mİ ANLAŞILMADIĞI SÜRECE YANLIŞ OLAN HERŞEYİ YAPIYORUZ.NASILSA ANLAŞILMAZ!!!
06-25-2008 02:31 PM
Registered
Diğer Eklentiler
smmmkt kardeş,
söylediklerinize aynen katılıyorum,kimse öğrenmeyinceye kadar hiç birşey olmaz.

yolu sevgiden geçen herkesle birgün biryerde...
06-25-2008 03:34 PM
İmtiyaz Sahibi
Karma Puanı: 19
Diğer Eklentiler
Bu şekilde çalışan meslekdaş çok var ortalarda.
Ama kör gözüm paramağa bu şekilde defterini tuttuğu müşteride yapana da hiç rastlamadım.Bunu genelde bağkur lu olmamak ve ssk dan emekli olmak iççin yapıyorlar.
Bari git başka bir şehirde bir şirkette ssk lı görün ( lafım meclisten dışarı [Resim: 4.gif] )

[FONT=Palatino Linotype][/FONT][COLOR=#f79646]Hüseyin ÜST
S.M.M.M. İSTANBUL
[/COLOR]
(En son düzenleme: 06-25-2008 06:37 PM hust59®.)
06-25-2008 06:36 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: