Hızlı Giriş

Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ben TÜRKÇE'mi Seviyorum ll katılın büyüyelim ll
Yazar Mesaj
Admin Sağ Kolu
Karma Puanı: 16
Diğer Eklentiler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Add blinklist
Add Mongolia Add Netscape Reddit! Stumble
RE: Ben TÜRKÇE'mi Seviyorum ll katılın büyüyelim ll
Genelkurmay Başkanlığı, Türkçe konusunda gösterdiği hassasiyetini askeri kurum ve kuruluşlara astırdığı afişlerle duyurdu. Tüm askeri kurum ve kuruluşlara asılan afişlerde “Önce Türkçe” denildi.

“Q,W,X” harflerinin üzeri çizilen afişte, “Tabelalarda, ilanlarda, reklamlarda önce Türkçe” yazısı yer aldı. Askeri kurumlara gönderilen yazılarda da yabancı isim ve harflerin kullanılmamasının istendiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndaki tesislerde kullanılan yabancı isimler için uzmanlar Türkçe karşılıklar buldu.

BRUNCH YERİNE KUŞLUK, MÖNÜ YERİNE LİSTE

Genelkurmay’ın Türkçe hassasiyeti basında da yer buldu. Konuyla ilgili haberlerde askeri tesislerde yabancı kelimelerin yazılı olduğu tabelaların kaldırıldığı, yerine Türkçe karşılıklarının bulunduğu yeni tabelaların asıldığı bilgisi verildi. Buna göre, bundan böyle hiçbir askeri tesiste mönü, fast food, brunch, lostra gibi yabancı kelimeye rastlanmayacak.

Tesislerde, Genelkurmay Başkanlığı’ndan uzmanların yabancı kelimelere buldukları Türkçe karşılıklar kullanılacak. Bazı yabancı kelimeler ve bulunan karşılıklar şöyle: Brunch “Kuşluk”, Lostra “Ayakkabı bakım yeri”, Fast food “Hızlı yiyecek satış noktası”, Mönü “Yemek listesi”, Restaurant “Lokanta”.

Feride Nihal Tunçsiper
06-18-2008 04:23 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
ÜSTAD
Karma Puanı: 33
Diğer Eklentiler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Add blinklist
ÇOK YERİNDE VE ÖNEMLİ BİR ADIM... SİVİLDE DE YAPTIRIM ŞARTI GELMELİ BENCE!

[Resim: turk0gv7smqt8.gif]
06-18-2008 04:26 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
ADMİN SAĞ KOL
Karma Puanı: 40
Diğer Eklentiler
yaw olur mu , turce mı , internet çıktı ,msnde hızlı yasma cıktı

turce katletıldı ...ama bende arkadaslara katılıyorum turce kullanalım

buna benzer örnek linkinide birazdan vercem size

[Resim: iloveaccountinght4.gif]
06-18-2008 05:21 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
ADMİN SAĞ KOL
Karma Puanı: 40
Diğer Eklentiler
http://www.huseyinust.com/forum/slm-t-66...l#pid13133

[Resim: iloveaccountinght4.gif]
06-18-2008 05:24 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: