[LEFT]HEP tartışılır, iş dünyasında güzel ve bakımlı olmak bir avantaj sağlar mı? Hele bu bakımlılık ve güzellik kadına ait olunca, erkeğe oranla bir iş pozisyonunda bir adam daha öne çıkıyor mu? Örneğin ABD’de Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre görünümüne önem vermeyen çalışanlar, fiziksel çekiciliğe sahip olan meslektaşlarına göre ortalama yüzde 18 daha az kazanıyor. İngiltere’de ise University College of London’un araştırmasına göre ise aynı eğitim altyapısına ve benzer iş tecrübelerine sahip ‘beyaz yakalı’ kadınların, daha kısa sürede istedikleri işe girme olasılıkları daha yüksek. İşte bu benzer araştırmaların birisini aylık ekonomi dergisi PLATİN yaptı. Birbirinin kopyası 2 CV’ye sahip biri kadın diğeri erkek iki kişinin bilgileri bir insan kaynakları sitesinde yayınlandı. Aynı CV’ye sahip olmalarına rağmen kadına 9, erkeğe ise sadece 3 olumlu yanıt geldi. Böylece ABD ve İngiltere’de yapılan araştırmaların bir benzerine imza atan PLATİN dergisi de güzel bir kadının, aynı özelliklere sahip olan erkeğe oranla daha avantajlı olduğunu ortaya koydu.
[COLOR=#c0504d]Kadın CV Tuğce Varlık
EĞİTİM
09/2005-05/2007: MBA, University of Maryland
09/2001-07/2005: Department of Economics, Univesity of Vermont
09/1994-06/2001: Lise, TED Koleji
PROFESYONEL TECRÜBE
05/2007-04/2007: Satış temsilcisi
Taco Bell, New York-ABD
SEMİNERLER
05/2007-08/2007: Sales Management Trainee
Programme (ABD)
Erkek CV Kerem Tunç