Değişime İlk Adım
İnternet olmayan büyük yada küçük firma yada işyeri kalmadı varsa dahi en fazla bir yıl içerisinde onlarda da olacak.İnterneti sadece forumları okumak, chat yapmak, sohbet etmek, araştırmak dışında işimizde de kullanmamız gerektiği kanısındayım.
Vergi, SSk,Banka işlemlerini, otobüs biletimizi, yemeğimizi, sinema biletimizi, dünyanın bir ucundaki arkadaşlarımızla sohbetlerimizi internet üzerinden yaptığımıza göre hem kendi işlerimizi hemde mükelleflerimizin işlemlerini niçin internetten yapmayı düşünmüyoruz?
Bu soruyu geçen yıl kendime sordum,araştırdım ve doğru ürünü buldum.
Programın adı Dia ( Değişime İlk Adım ) ticari bilgi yönetim sistemi.
fiyatı oldukça uygun, ödeme koşulları uygun, hızlı,güvenli ve güçlü bir program.
İnternet üzerinden çalıştığı için değil türkiyenin dünyanın neresinde olursanız olun, ms-dos hariç pardus, linux,mac,windows 98, xp gibi tüm işletim sistemleri üzerinde çalışan, bilgisayarınız çalınsa, bozulsa yada virüs bulaşmış olsa hiçbir şekilde bilgi kaybı yaşamayacağınız, ister ofisinizden ister evinizden daha doğrusu internet bağlantısı olan her bilgisayardan bilgilerinize ulaşabileceğiniz, piyasada kullanılan tüm ticari programlarda ne varsa hepsini kapsayan ve birçok artı özelliği barındıran, tüm beyannameler, bildigelerin mevzuata uygun olarak alınabildiği, bir raporun ister noktalı yazıcıya ister laser yazıcıya ister e-mail ile , ister fax ile anında gönderilebilgiği, excel gibi programlara zahmetsizce bilgi atılabilen, yedek alma derdi olmayan, güvenliği 256 SSL sertifikası ile sağlanan, istediğiniz kadar kullanıcının aynı anda kayıt yapabildiği, istenildiği kadar firma tanımlanabildiği DİA yı tavsiye ederim.
Luca gibi Browser üzerinden çalışmadığından benzer web tabanlı programlara göre hem çok daha güvenli, hızlı ve kullanımı çok pratik, ister F tuşları ile ile ister mouse kullanarak herşey görsel olarak istediğiniz detayda bilgi girişi ve tüm kayıtların hangi kullanıcı tarafından yapıldığını tarih ve i.p bazında görebiliyor ve çok detaylı yetkilendirmeler yapabiliyorsunuz.
Programı tesadüfen, 1990 yılında bilgisayarla tanışmama vesile olan Eta nın bölge müdürü Muhittin Engin bey'in Eta'dan ayrıldıktan sonra katıldığı bu firmada olmasının verdiği güvenle Dia'nın ege bölge md.lüğünden satın aldım tüm desteği programda bir tuşa basarak anında sanki yanımda bir elemanları varmışcasına o anda alıyorum, açıkçası ülkemizde güzel gelişen olayların keyfini sürüyorum.Mükelleflerimde de dia kullanmaya başladım artık onları internet üzerinden denetliyorum.Eta 8 çıktı dediler inceledim kullandığım Eta ile sadece isim benzerliği dışında bir bezerliği yoktu ve Eta'yı bırakıp arayışa girdim.Luca'yı inceledim bana pratik gelse dahi mükellefimin işine yaramıyordu.Yine evraklar gelecek yine elemanlarım bilgi girecek vs vs. ama Dia da öyle değil mükelleflerim faturalarını tahsilatlarını ödemelerini kaydettikleri anda herşey hazır ben sadece kontrol ediyorum, varsa bir düzeltme onu yapıyorum o kadar.
Yıllardır kazancımın bir kısmını kullandığım dos tabanlı Eta'ya bir kısmını her yeni versiyon ile bilgisayarınızı yada işletim sistemini değiştirmeye harcadım ama artık bunlar Dia ile sona erdi.1 yıldır zevkle kullanıyorum, Asgari geçim indirimi için Eta'dan aradılar istiyormusunuz diye 600 ytl. İstemem dedim nasıl olsa eski bilgiler bilgisayrımda var, lazım olursa girip oradan bakıyorum ben artık Dia'cıyım bu görüşmeyi yaptığım saatlerde dia programa eklemiş önüme gelmiş vallahi şaşırdım.
Gerek meslektaşlarıma ve gerekse program satıp kazandığı parayı yol parası eleman ücreti olarak geri ödeyen bilgisayarcı arkadaşlara kesinlikle Dia'yı öneriyorum.
Ege bölge tlf.nu (232) 465 11 11 ararsanız yada info@prostar.com.tr ye mail atarsanız hiç karşı karşıya gelmeden dahi size hemen bir şifre veriyorlar programı o an kullanmaya ve incelemeye başlıyorsunuz.
Hatta benim selamımı da iletirseniz çok memnun olurum.
Smm mustafa toklu
|