Yeni Ticaret Kanunu ile Sermaye Şirketlerine Web Sitesi Zorunluluğu | MUHASEBECİLERE ÖZEL WEB SİTESİ | Asgari Geçim İndirimi Hesaplama Tablosu | KDV Oranı Arama | DilekçeMatik | İŞÇİ ÖZLÜK DOSYASI PROGRAMI ( ÜCRETSİZ ) | Ben TÜRKÇE'mi Seviyorum ll katılın büyüyelim ll | Türmob Sözleşme ( SMMM ) | 2008 YILINDA UYGULANACAK OLAN GÜNCEL KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARI | Form Ba Bs Mutabakat Mektubu | KURUMLAR VERGİSİ REHBERİ | ÖZEL ONAY İLE BEYANNAME GÖNDERME(KSS,PİS,DZT.) |

Kullanıcı Adı:  
Şifre:     

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
oteller
Konudaki Cevap Sayısı
2
Konuyu Açan Kişi
BRAVE
Görüntülenme Sayısı
28

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
oteller
Üye Profili
BRAVE
Registered

Üye No : 5999

Mesajları : 26

Ruh Hali:Mutlu

Takım:F.Bahce

Rep Puanı: 0

Rep Gücü:0

Diğer Eklentiler
Digg this Post! Add Post to del.icio.us Bookmark Post in Technorati Furl this Post! Add blinklist
Add Mongolia Add Netscape Reddit! Stumble
Teşekkür Etti 0
0 Mesajında 0 Teşekkür Aldı
Açtigi Toplam Konu: 24
oteller

arkadaşlar yeni bir otel firması kurduk şimid bu firmanın muhasebesel işlemelrini yaparken hizmet işletmesi olduğu için 740 nolu hesaplar kullanıyorum ve aldığımız yiyecek mutfakta kullanlılan malzemeleri 150 nolu hesaba atıyorum geçici vergi dönemlerinde maliyuet yaprken
740 borç
150 alacak yapıyorum
daha sonra diğer 740nolu hesaaplardan olan giderlerle birlikte 740 nolu hesabı 741 nolu hesaba yansıtıp 622 nolu hesaba virman yapıyorum doruluğu hakkında bilgi istiyorum mümkünse birde oetllerde sanırım 150 kullanılıyor diye 151 ve 152 nolu hesaplar kullanılmaz sanırım demi yardımcı olursanız sevirim

Çevirimdışı Bu mesajı bir moderatöre bildir IP Adresini Gör
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Üye Profili
LiFe is LiFe
PLATİN YÖNETİCİ

Üye No : 4845

Mesajları : 4,119

Ruh Hali:Yaramaz

Takım:G.Saray

Rep Puanı: 44

Rep Gücü:44

Diğer Eklentiler
Digg this Post! Add Post to del.icio.us Bookmark Post in Technorati Furl this Post! Add blinklist
Teşekkür Etti 293
229 Mesajında 280 Teşekkür Aldı
Açtigi Toplam Konu: 2196
RE: oteller

Sitemizden Faydalanabilmeniz İçin ya Login Olun üye değilseniz Üye Olmanız Gerekmektedir

LiFe is LiFe`un Imzasi:
Sitemizden Faydalanabilmeniz İçin ya Login Olun üye değilseniz Üye Olmanız Gerekmektedir

Çevirimiçi Bu mesajı bir moderatöre bildir IP Adresini Gör
Üye Profili
h.aksoy038
Super Moderators

Üye No : 19

Mesajları : 521

Ruh Hali:Sicak

Takım:G.Saray

Rep Puanı: 2

Rep Gücü:2

Diğer Eklentiler
Teşekkür Etti 0
9 Mesajında 10 Teşekkür Aldı
Açtigi Toplam Konu: 122
RE: oteller

Özet olarak açıklayacak olursam. Otel hizmet sektörüne girdiği için giderler 740 hesaplarda takip edilecek. Mutfak için alınan malzemeleri 150 de giderleştirirkenden 740 larda takip edeceksiniz. Hasilatlar 600 farklı yapılacak tek şey giderlerde onu da özetlediğim şekilde. Otelin yapması gereken detaylardan birisi günlük müşteri listesini ilgili karakola hergün bildirmesi gerektiği. Çalışanlarıda aynı şekilde bildirim yapacaksınız. Saygılaramıla...

h.aksoy038`un Imzasi:
Her sorunun bir cevabı vardır.
Çevirimiçi Bu mesajı bir moderatöre bildir IP Adresini Gör
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git:

İletişim - SMMM Hüseyin Üst' ün Mevzuat Sitesi - En Üste Dön - Konulara Dön - Arşiv - RSS