arkadaşlar yeni bir otel firması kurduk şimid bu firmanın muhasebesel işlemelrini yaparken hizmet işletmesi olduğu için 740 nolu hesaplar kullanıyorum ve aldığımız yiyecek mutfakta kullanlılan malzemeleri 150 nolu hesaba atıyorum geçici vergi dönemlerinde maliyuet yaprken
740 borç
150 alacak yapıyorum
daha sonra diğer 740nolu hesaaplardan olan giderlerle birlikte 740 nolu hesabı 741 nolu hesaba yansıtıp 622 nolu hesaba virman yapıyorum doruluğu hakkında bilgi istiyorum mümkünse birde oetllerde sanırım 150 kullanılıyor diye 151 ve 152 nolu hesaplar kullanılmaz sanırım demi yardımcı olursanız sevirim
Özet olarak açıklayacak olursam. Otel hizmet sektörüne girdiği için giderler 740 hesaplarda takip edilecek. Mutfak için alınan malzemeleri 150 de giderleştirirkenden 740 larda takip edeceksiniz. Hasilatlar 600 farklı yapılacak tek şey giderlerde onu da özetlediğim şekilde. Otelin yapması gereken detaylardan birisi günlük müşteri listesini ilgili karakola hergün bildirmesi gerektiği. Çalışanlarıda aynı şekilde bildirim yapacaksınız. Saygılaramıla...