Hızlı Giriş

Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ANA SÖZLEŞME ÖRNEĞİ
Yazar Mesaj
Registered
Karma Puanı: 0
Diğer Eklentiler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Add blinklist
Add Mongolia Add Netscape Reddit! Stumble
YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ANA SÖZLEŞME ÖRNEĞİ
ARKADAŞLAR YURT DIŞI EĞİTİM DANIMANLIĞI YAPACAK BİR LİMİTED ŞİRKET KURMAK İSTİYORUZ.ANA SÖZLEŞME ÖRNEĞİ BULAMADIM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
10-16-2008 02:48 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
PLATİN YÖNETİCİ
Karma Puanı: 47
Diğer Eklentiler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Add blinklist
RE: YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ANA SÖZLEŞME ÖRNEĞİ
Eğitim Ana Sözleşme Örneği

Madde: 3
Amaç ve Konular:

1. Ülkemizin eğitim bakımından daha üst bir düzeye erişmesini temin amacı ile ve yine bu konuda uğraş veren resmi teşekküllere yardımcı olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izin alınmak kayıt ve şartı ile her türlü eğitim kademesine cevap verebilecek özel okullar,özel dershaneler açmak, işletmek ve bu okullarda öğretim görecek öğrencileri bilimsel metotlarla en iyi şekilde eğitmek,

2. İlköğretim, lise ve yüksekokul öğrencilerinin bilimsel şekilde eğitimlerine, bilgi ve görgülerinin arttırılmasına ve özellikle lisan öğrencilerine yardımcı olmak bu hususların tahakkuku için özel dershaneler açmak, kendilerine özel dersler vermek,

3. İlköğretim kurumları talebe ve mezunlarının üniversite ve yüksekokullara girebilmelerini temin amacı ile okutulan müfredat programları çerçevesi içinde bilimsel, kültürel, sanatsal bilgileri vermek, bu nedenlerle hazırlık ve takviye kurslar ile fen bilimleri ve lisan laboratuarları açmak,

4. Yabancı dil eğitimi ile ilgili olmak üzere ses ve görüntü kasetleri ithal ve ihraç etmek, bunları çoğaltmak ve pazarlamak, buna bağlı olarak kurslar düzenlemek,

5. Her hürlü eğitim faaliyetleri ile ilgili kurs, seminer ve diğer eğitim ve öğretim çalışmaları düzenlemek,

6. Gazete, dergi, broşür, afiş, kitap ve buna benzer her türlü baskılı evrakın yayımı, dağıtımını yapmak ve yaptırmak,

7. Yayınlar ilgili olan telif haklarını satın almak,satmak ve devretmek,

8. Şirket konusu ile ilgili reklam faaliyetlerinde bulunmak, yabancı eserlerin yazılarını, çevirilerini ve piyasa araştırması yapmak, danışmanlık hizmeti vermek,

9. Şirket işleri için gereli taşıtları iktisap etmek , devretmek ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunmak.

10. Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinden , yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması , aracılık yapmak kaydı ile kullanılması;

11. Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayri menkulleri , menkul mallar , şirket konusu ile ilgili motorlu kara nakil vasıtaları ile makine ve tesislerin alınması, satılması, kiraya verilmesi, kiraya alınması, gayri menkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tecili, tasarruflarında bulunulması;

12. Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını , kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri , alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi , alınması , ticari işletme rehini akdedilmesi;

13. Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların , ihtira hakları ve beratlarının , ruhsatnamelerin , ustalık haklarının , ticaret unvanlarının , brövelerin alınması , satılması, kiraya alınması, kiraya verilmesi,

14. Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunulması mevcut ticari işletmelere iştirak edilmesi,
10-16-2008 02:58 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Registered
Karma Puanı: 0
Diğer Eklentiler
Life is life yukarıdaki bilgiler için teşekkürler. Ben de faydalandım.Şimdi sormak istediğim şu;Yurtdışı eğitim danışmanlığı için bana yurtdışından teklif geldi. Böyle bir işyeri açmak için hangi işlemlerden başlamam gerekiyor.Sadece maliye kaydı mı? Aranan şartlar nelerdir, Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
11-26-2008 11:12 AM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
PLATİN YÖNETİCİ
Karma Puanı: 47
Diğer Eklentiler
Sadece maliye kaydı yeterli değildir bu konularda gerekli prosedürler için M.E.B. başvurmanız ve prosedürleri ögrenerek gerekli izinleride almanız gerekmektedir...
11-26-2008 11:26 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme